Hoe lang moet kipfilet koken
Hoe lang de kipfilet moet koken is afhankelijk van de grootte van het stuk en de hoeveelheid (het gewicht). Gemiddeld genomen duurt het koken van kipfilet zo rond de 15 minuten. Heb je echter een kleine hoeveelheid, dan kan je met een minuut of 8 tot 10 al klaar zijn. Bij grote hoeveelheden kan het echter ook 25 tot 30 minuten duren. Het is dus lastig te zeggen hoe lang kipfilet precies moet koken.
Gelukkig is het heel makkelijk om te controleren of de kipfilet gaar is. De kip gaat dan namelijk drijven. Controleer dus vanaf een minuut of 10 of de kip al aan het oppervlakte drijft. Voor een dubbelcheck, en die wil je met kipfilet zeker doen, snijd je de kipfilet of een kipfiletblokje doormidden. Kleurt de kip in zijn geheel wit, dan is deze gaar. Let hier goed op, want je wilt geen salmonella of voedselvergiftiging oplopen. Als de kip gaar is, giet je deze af of schep je de kip(stukjes) uit het water met een schuimspaan.
Kipfilet koken voor de kippensoep
Kipfilet koken voor kippensoep lijkt behoorlijk op het gewoon koken van kip, echter gaat er nu het een en ander extra bij de kip in de pan. Brengt allereerst een grote pan water met een bouillonblokje aan de kook. Voeg hier vervolgens kleine kipfiletblokjes aan toe en soepgroente naar keuze. Dit kan van alles en nog wat zijn, zoals wortel, selderij, prei, ui en champignons. Breng dit geheel weer aan de kook en kook het geheel voor zo’n 10 minuten. In deze tijd gaar je de kip en de groente.
Als de kip en groente gaar zijn voeg je vermicelli toe aan de soep. Dit kook je ook nog even mee voor een minuut of 5. Vervolgens breng je de soep op smaak met wat peper, zout en eventuele kruiden. Draai het vuur naar de zachtste stand en laat alles nog even goed doorgaren. Je hebt nu heerlijke kippensoep met kipfilet gemaakt in een handomdraai.