1. Home
  2. Blog
  3. Wat is de meest gezonde groente?

Wat is de meest gezonde groente?

gezonde-groentesGroentes zijn natuurlijk hartstikke gezond, daar ben je ongetwijfeld van bewust. Maar als het gaat om groentes is de één nog gezonder dan de ander. Maar wat zijn de gezondste groentes? Hieronder geven we een top 10! We beginnen met nummer 10 en gaan zo door naar nummer 1 van de meest gezonde groente.

10. Bloemkool

Bloemkool is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Het wordt gezien als een van de gezondste bladgroentes die er bestaat. Daarom behoort deze ook op de tiende plaats als het gaat om de gezondste bladgroenten. Bloemkool zit namelijk boordevol met Vitamine C. Dit is heel goed voor de weerstand en is een elementaire vitamine voor je lichaam.

9. Spruitjes

Als het gaat om meest gezonde groente, dan zijn spruitjes ook hartstikke gezond. Veel kinderen vinden spruitjes altijd heel smerig en daar zijn zelfs liedjes en gedichten over geschreven. Best raar, want spruitjes zijn eigenlijk hartstikke lekker! Spruitjes zitten boordevol met vitaminen, en soms wordt zelfs gesteld dat het kan beschermen tegen kanker. Dit is echter nog niet helemaal bewezen, maar het behoort wel tot de gezondste groentes.

8. Ui

Een ui is heerlijk als toegevoegd product bij verschillende gerechten. Een ander voordeel van een ui is dat deze ook nog eens hartstikke gezond is. Het behoort namelijk tot de meest gezonde groente. Het is bijvoorbeeld heel erg gezond voor je darmen, maar ook voor andere facetten is de ui zeer gezond.

7. Broccoli

Ook broccoli wordt gezien als een zeer gezonde groente. Het voordeel van broccoli is namelijk dat deze aanzienlijk meer vitamines bevat dan veel andere groenten. Een ander voordeel is dat broccoli boordevol vezels zit. En vezels die zorgen ervoor dat je snel verzadigd raakt. Broccoli is dus ook nog eens ideaal voor wanneer je snel wil afvallen.

6. Erwten

Het nadeel van erwten is dat ze iets meer calorieën bevatten dan andere soorten van groentes. Toch behoort het tot de meest gezonde groente en wel om verschillende redenen. Allereerst zitten erwten bijvoorbeeld boordevol eiwitten en dat is een belangrijke reden waarom ze zo gezond zijn. Eiwitten bevorderen de spiergroei en ze geven je een zeer verzadigd gevoel. Ook wordt er gesteld dat erwten het risico op maagkanker kan verkleinen, dus dat is ook wel een groot voordeel te noemen.

5. Spinazie

Bij de meest gezonde groente behoort natuurlijk ook spinazie. Je hebt vroeger ongetwijfeld wel naar Popeye gekeken. Iedere keer wanneer hij een blik spinazie op at, dan kreeg hij ineens superkrachten. Natuurlijk weet jij dat verse spinazie nog veel lekkerder en gezonder is!

4. Rode paprika

Het voordeel van rode paprika is dat ze extreem weinig calorieën bevatten, dus je wordt er niet dik van. Tegelijkertijd zitten ze wel boordevol vitamine C!

3. Rode bieten

Rode bieten zijn niet alleen lekker, maar ook nog heel erg gezond. Bovendien kun je ze mixen in verschillende soorten gerechten. Het is echt een smaakversterker.

2. Mais

Het is niet iets wat iedereen dagelijks eet, maar Mais schijnt echt gigantisch gezond te zijn. Dit komt omdat ze voorzien zijn van zeer veel antioxidanten.

1. Wortels

Wat is de meest gezonde groente? Vraag je je nu af. Natuurlijk is dat best lastig helemaal vast te stellen. Maar wortels worden gezien als een gigantisch gezonde groente. Dit komt omdat ze bomvol vitamine A zitten en veel groentes hebben dat niet. Vitamine A is bijvoorbeeld goed voor je zicht.