1. Home
  2. Blog
  3. Hoe verwijder je peesjes uit kipfilet?

Hoe verwijder je peesjes uit kipfilet?

Peesjes-uit-kipfilet-verwijderen-rauwHet bereiden van kipfilet kan behoorlijk tijdrovend zijn. Zeker als je veel kipfilet wil bakken of koken kan het verwijderen van peesjes uit kipfilet erg lang duren. De pees zit veelal in het midden van de filet. De dikke, witte pees voelt wat harder aan dan de rest van het vlees en kan erg taai zijn om op te kauwen.

Gelukkig is er een ontzettend makkelijke manier waarop je dit kan doen. Hiermee heb je al die witte slierten en pezen zo verwijderd. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om het met een mes of schaar te doen, maar wij weten zeker dat je met deze lifehack nooit meer anders wil.

Peesjes uit kipfilet verwijderen met een mes of schaar

De meest bekende en gebruikelijke manier om kipfilet schoon te maken is met een mes of schaar. Je snijdt hierbij om de pees heen om deze eruit te snijden. Knippen kan ook, je knipt dan op het aanhechtingspunt van de pees met het vlees. Deze manier kost vaak redelijk wat tijd en je hebt het risico dat je teveel van het kippenvlees weg snijdt. Dit kan sneller én zonder een teveel aan wegsnijden. Het enige dat je nodig hebt is een vork en een stukje keukenpapier.

Zo verwijder je de peesjes uit kipfilet snel en in één beweging

Dé manier om snel en efficiënt peesjes uit kipfilet te verwijderen is door deze eruit te trekken met een vork. Precies, het enige dat je nodig hebt is een vork. Eventueel kan je nog een stukje keukenpapier gebruiken voor wat meer grip, maar dit is niet per se nodig. Hoewel deze techniek al langer bekend was, is deze pas echt een hit geworden door een TikTok filmpje van de Amerikaanse Mandy Klentz.

Hoe werkt deze techniek? Je doet het harde uiteinde van de pees tussen de vork en houdt deze vast. Eventueel kan je dit met een stukje keukenpapier doen, zodat je meer grip hebt en het peesje niet wegglijdt tussen je vingers. Vervolgens trek je hier licht aan, zodat de vork tegen de kipfilet aankomt. Je trekt dan in één keer de hele pees door de vork heen. Hiermee trek je in één beweging de volledige pees uit de kipfilet. Ontzettend makkelijk, in 2 seconden ben je klaar en kan je de kipfilet bereiden! In onderstaand filmpje zie je precies hoe het werkt, makkelijk toch?

@raising_kraziesBest cooking hack ever! ##cookinghacks ##tiktokmoms ##itsdinnertime ##cookingontiktok ##lifehack ##momsoftiktok ##whatsfordinner ##waitforit ##fyp♬ original sound – raising_krazies

Tip: mocht je toch grip verliezen, zelfs met een stukje keukenpapier, dan kan je het peesje ook vasthouden met een tangetje. Je hebt dan nog meer grip om de pees er in één keer doorheen te trekken.

Moet je de peesjes uit kipfilet verwijderen?

Het is niet per se nodig om de pees uit de kipfilet te verwijderen, maar het kan wel lekkerder zijn. De pees wordt tijdens het bereiden vaak redelijk taai en het kan lastig zijn om deze lekker weg te werken tijdens het eten. Met name jongere kinderen kunnen hier last van hebben en zitten soms minutenlang op een stukje pees te kauwen. Daarbij smaakt dit ook nergens naar. De textuur is daarbij niet prettig. Om deze reden is het aan te raden om de peesjes uit kipfilet te verwijderen. Je vergroot hiermee het eet- en smaakplezier.