1. Home
  2. Blog
  3. Beste pizzarettes van 2022

Beste pizzarettes van 2022

Beste pizzarettes van 2022Wie houdt er nou niet van pizza? Met een pizzarette maak je zelf de heerlijkste pizzaatjes. Kies welke ingrediënten jij het lekkerst vindt, leg ze op je pizza en bak ‘m af. 

Een pizzarette? Misschien heb je hier nog nooit van gehoord. Het is als het ware een kleine pizza oven die op tafel kan. Een pizzarette bestaat uit een bakplaat met daarover een terracotta koepel. Hierdoor blijft de warmte mooi binnen het apparaat en kan je eenvoudig kleine pizza’s bakken. Met een pizzarette maak je jouw eigen pizza’s, gecombineerd met de gezelligheid van bijvoorbeeld gourmetten.

De beste pizzarettes van 2022

Wij hebben de beste pizzarettes van 2022 voor je op een rij gezet. Met deze pizzarettes zit je gegarandeerd goed. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie waarbij je geniet van je eigen, heerlijke pizza. Onze keuzes voor de beste pizzarettes van 2022 zijn:

De beste pizzarettes van 2022 op een rij

Om het je makkelijk te maken hebben wij de beste pizzarettes van 2022 voor je op een rij gezet. We hebben hiervoor alle beschikbare online reviews doorgenomen en gekoppeld met onze eigen ervaringen. Zo weet je zeker en met een gerust hart dat je een kwalitatief zeer goede pizzarette koopt.

Emerio PO-114984 Cool Wall
Emerio PO-114984 Cool Wall 6-persoons pizzarette

✔ 6 personen
✔ Ingebouwde thermostaat
✔ Kindvriendelijk

Tristar Pizza Festa 6
Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6-persoons pizzarette

✔ 6 personen
✔ Eenvoudig schoonmaken
✔ Robuust design

Tristar Pizza Festa 4
Tristar Pizza Festa 4

✔ 4 personen
✔ Handige antislipvoetjes
✔ Stijlvol ontwerp

Emerio Duo PO-122250
Emerio Duo PO-122250 2-persoons pizzarette

✔ 2 personen
✔ Anti-aanbaklaag
✔ Ideaal voor een date

Trebs PizzaGusto 99392
Trebs PizzaGusto 99392 8-persoons pizzarette

✔ 8 personen
✔ Ook voor grote pizza’s
✔ Twee etages

Een overzicht van de beste pizzarettes

Wil je meer weten over waarom wij tot onze keuze van beste pizzarettes zijn gekomen? We beschrijven ze hieronder uitgebreider. Zo weet je precies welke pizzarette het beste bij jou past. Heb je toch nog twijfels welke pizzarette je moet kopen? Bekijk dan eens het totale aanbod pizzarettes bij Bol.com, Coolblue of Blokker!

Emerio PO-114984 Cool Wall 6-persoons pizzarette

Deze pizzarette is te gebruiken door maximaal 6 personen. Het is één van de populairdere pizzarettes en dat is logisch. De koepel wordt minder warm dan bij andere pizzarettes. Dit is ideaal als je graag met kinderen wil pizzaretten. Het vermogen is behoorlijk en in zo’n 7 minuten bak je perfecte pizza’s. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat je altijd op de juiste temperatuur zit. Met recht dus dat deze pizza oven in onze lijst met beste pizzarettes staat.

Emerio PO-114984 Cool Wall 6-persoons pizzarette
Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6-persoons pizzarette

Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6-persoons pizzarette

De Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6 is een stijlvolle pizzarette voor maximaal 6 personen. Vanzelfsprekend is alles meegeleverd wat je bij een pizzarette verwacht. Een groot voordeel van deze Tristar is dat het reinigen ontzettend makkelijk is. Nagenoeg alles kan in de vaatwasser en is voorzien van een goede anti-aanbaklaag. Je bent dus zo klaar en hoeft niet lang te schrobben na een avond gezelligheid. De ervaringen met deze pizzarette zijn zeer goed. Niet voor niets krijgt dit apparaat zeer hoge beoordelingen.

Tristar Pizza Festa 4

De Tristar Pizza Festa 4 is de kleinere variant van de Festa 6, maar zoals de naam al doet vermoeden geschikt voor maximaal 4 personen. Net wat kleiner, waardoor die nog makkelijker op tafel past. Perfect voor als je een wat kleiner huishouden hebt. Er zijn eigenlijk negatieve reviews te vinden over deze pizzarette en deze ervaring kunnen wij delen. Het apparaat werkt ontzettend prettig en zorgt voor veel gezelligheid en smaak!

Tristar Pizza Festa 4
Emerio Duo PO-122250 2-persoons pizzarette

Emerio Duo PO-122250 2-persoons pizzarette

Gezellig met z’n tweeën kleine pizza’s maken. Perfect voor een date of gezellige avond samen. De pizzarette warmt snel op, is eenvoudig schoon te maken en ziet er natuurlijk ontzettend leuk uit. De kleine pizza’s en het schattige oventje maken het erg gezellig en intiem. Met deze pizzarette voor 2 personen zit je goed voor een smakelijke en gezellige avond. Wat ons betreft en volgens de verschillende reviews online is dit de beste pizzarette voor 2 personen.

Trebs PizzaGusto 99392 8-persoons pizzarette

Heb je een groot gezelschap of groot huishouden, dan zit je met deze 8-persoons pizzarette van Trebs helemaal goed. De Trebs PizzaGusto bevat twee etages waarmee je 8 pizza’s tegelijk kan maken. Een bijkomend voordeel is dat je ook een grotere pizza kan maken met deze oven. Dit gaat wel iets lastiger, maar kan ook zeker. Met een groter gezelschap geniet je van een gezellige avond pizzaretten.

Trebs PizzaGusto 99392 8-persoons pizzarette

Wat is een goede pizzarette?

Een goede pizzarette moet voldoende vermogen hebben om goed warm te worden. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de grootte van het oventje. Een pizzarette voor 4 personen zal minder vermogen nodig hebben dan een pizzarette voor 6 personen. Dit is vrij logisch. De meest verkochte pizzarettes zijn die voor 4 of 6 personen. Een pizzarette voor 4 personen heeft zo’n 900 Watt vermogen nodig. Een pizzarette voor 6 personen moet minimaal 1100 Watt vermogen hebben.

Vermogen is in principe het belangrijkste van je pizzarette, maar er zijn nog andere factoren waar je rekening mee kan houden. Eén daarvan is hoe warm de koepel wordt. Ga je de pizzarette veel met kinderen gebruiken, dan kan het fijn zijn als de buitenkant minder warm wordt. Ongelukken kunnen zo voorkomen worden. Daarnaast zijn er ook pizzarettes met nog een bakplaat bovenop. Wil je meer bereiden dan enkel pizza’s, dan kan dit ook een functionaliteit zijn om naar te kijken.

Hoe gebruik je een pizzarette?

Voor je een pizzarette kan gebruiken moet je deze laten voorverwarmen. Belangrijk is dat de temperatuur binnen de koepel zo rond de 200°C is als je gaat beginnen. Daarnaast is het aan te raden om alvast pizzabodems met de bijgeleverde steekring te maken. Bij bijna elke pizzarette zit deze erbij. Zo weet je zeker dat ze op de spatels passen en er geen onverwachte ongelukken gebeuren of dat de pizza’s niet onder de koepels passen.

Afhankelijk van het vermogen van de pizzarette die je aanschaft moet een pizza zo’n 5 tot 7 minuten bakken. Om de korst extra krokant te maken kan je de pizza zonder toppings of tomatensaus een minuutje voorbakken. Haal deze er dan uit en smeer dan in met tomatensaus en bedek met je toppings, zoals champignon of ui. Zo krijg je een heerlijk krokante pizza.