1. Home
  2. Blog
  3. Koken met pindakaas

Koken met pindakaas

Koken-met-pindakaasPindakaas, de heerlijke, smeuïge pasta. Als broodbeleg al sinds jaar en dag een vaste gast op de ontbijt- of lunchtafel, maar wist je dat je ook heerlijk kan koken met pindakaas? In tal van recepten komt dit terug. Op 24 januari is het zelfs Pindakaasdag, weinig keuze om hier niet mee aan de slag te gaan, toch? Wij hebben een aantal recepten om te koken met pindakaas voor je op een rij gezet. Van kipsaté tot desserts en van pindasoep tot pindakoekjes.

Pindasoep

Pindasoep is één van de bekendste gerechten met pindakaas in het recept. Je kan deze soep op tal van manieren maken, zoals Indiaanse pindasoep of Surinaamse pindasoep. Een snelle zoekopdracht in Google biedt je tal van recepten. De keuze is enorm. Kies je favoriet, koop een pot pindakaas en je kan aan de slag!

Zelfgemaakte satésaus

Satésaus zelf maken is een echte aanwinst voor tal van andere recepten. Denk aan kipsaté met satésaus. Daarbij is het supermakkelijk te maken. Je kan gaan voor een authentiek recept wat iets meer moeite en tijd kost of een eenvoudigere versie. Met dit recept voor satésaus gemaakt van pindakaas van Calvé ben je in 10 minuten al klaar!

Pindakaas met kip

Zoals net al als voorbeeld gegeven gaan kip en pindakaas perfect samen. Koken met pindakaas en kip is niet alleen lekker, ook heel makkelijk. Een aantal recepten die je eenvoudig kan maken met kip en pindakaas zijn hete kip, pasta met kip of zelfs een rijsttafel. Vaak maak je hierbij een soort pindasaus van de pindakaas. Neem bijvoorbeeld pulled pork van gekookte kip met pindasaus, heerlijk!

Pindakaas in desserts

Als je zegt koken met pindakaas, dan kom je al snel uit bij desserts. Pindakaas is perfect in tal van heerlijke desserts. Wij hebben een aantal pindakaas desserts voor je op een rij gezet. Smakelijk alvast!

Milkshake

Een milkshake met pindakaas is een heerlijk toetje, maar natuurlijk ook perfect als tussendoortje. Super eenvoudig om te maken en natuurlijk hartstikke lekker. Neem bijvoorbeeld deze pindakaas milkshake van 24Kitchen voor wat inspiratie!

Pindakaas cheesecake

Cheesecake is natuurlijk sowieso al super lekker, of je ‘m nou met aardbei, framboos, kers, stroopwafel of op een andere maakt. Met pindakaas is die ook super lekker. Een perfect recept voor bijvoorbeeld de feestdagen of de andere wintermaanden, maar ook in de zomer is die natuurlijk super lekker!

Chocolade-pindakaas desserts

Chocolade en pindakaas, in tal van recepten met pindakaas komt deze combinatie terug. Ga je koken met pindakaas, dan moet je een dessert met chocolade en pindakaas zeker proberen. Als inspiratie neem je deze pindakaas-chocolademousse of dit creamy chocolade pindakaas dessert. De laatste is ook nog eens vegan!

Bakken met pindakaas

Tot slot gaan we het hebben over bakken met pindakaas. Deze mag natuurlijk niet ontbreken, want pindakaas is super in tal van klassieke baksels. Smeuïg en met een crunch, deze bak recepten met pindakaas zijn ideaal!

Brownies met pindakaas

Kies je voor brownies met pindakaas dan zijn er verschillende opties. Je kan de pindakaas toevoegen aan het klassieke browniebeslag, meebakken als toplaag of na afloop toevoegen. Na afloop kan je een mooie pindakaas crème laag toevoegen. Pindakaas en brownies zijn ideaal samen. Een soort snickers brownie, maar dan net anders!

Pindataartjes

Taartjes met pinda zijn sowieso al lekker, maar met pindakaas nog net iets smeuïger. Je kan deze op tal van manieren maken, vooral lekker met stukjes. Neem deze pindakaastaart van Allerhande of kies voor een klassiek Amerikaanse pindakaastaart, zoals deze van 24Kitchen. Smullen!

Pindakoekjes

Pindakaaskoekjes zijn ideaal om te koken met pindakaas. Makkelijk te maken, lekker en ideaal om met kinderen te maken. Kies bijvoorbeeld voor een koekje met een vulling van pindakaas of voeg de pindakaas toe aan het beslag. Ovenheerlijk!