1. Home
  2. Blog
  3. 4 typische Paasgerechten

4 typische Paasgerechten

typische-paasgerechtenEr gaat niets boven een rijkelijk gevulde tafel met heerlijk eten en drinken tijdens Pasen. Of je nu kiest voor een paasontbijt of paasbrunch of juist gaat voor een overheerlijk paasdiner, er zijn tal van geweldige, typische Paasgerechten die hierbij passen. Wij hebben er een viertal voor je uitgelicht die niet mogen ontbreken op een ontbijt- of brunchtafel of tijdens het diner.

Paasbrood of paasstol

Een paasbrood of paasstol mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dagen. Ons eerste advies: koop je paasbrood of paasstol niet bij de supermarkt. Deze zijn vaak van een stuk mindere kwaliteit, kunnen snel droog worden of hebben weinig smaak. Het lekkerste en meest verse is om je paasbrood of paasstol zelf te maken. Zo komt die precies op de smaak die jij wil hebben en is die nog een beetje warm op het moment dat je deze aansnijdt, mocht je dit natuurlijk willen. Er zijn online tal van recepten te vinden waarmee je jouw eigen paasstol kan klaarmaken.

Vind je het zelf bakken van een paasstol net iets te veel van het goede? Dan adviseren wij je naar een banketbakker bij jou in de buurt te gaan. De paasstollen hier zijn vaak van een stuk betere kwaliteit dan dat je ze in de supermarkt vindt.

Gevulde eieren

gevulde-eieren-typische-paasgerechtenGevulde eieren mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van typische Paasgerechten. Je kan deze op tal van manieren maken, maar de basis is heel eenvoudig. Het makkelijkste is om middelgrote eieren te nemen, omdat deze net wat makkelijker eten. Voor 6 eieren heb je een eetlepel mayonaise, een theelepel mosterd en wat bieslook nodig.

Begin met het koken van de eieren. Zorg ervoor dat je ze hard kookt, een minuut of 8 is top. Laat ze goed schrikken, pel ze en halveer de eieren in de lengte. Haal voorzichtig met een lepel het eigeel eruit en leg dit in een bakje. Prak dit fijn en voeg de mayonaise, mosterd en bieslook toe. Meng dit goed door elkaar en breng indien nodig op smaak met wat peper en zout. Vervolgens verdeel je dit mengsel over de eieren en je gevulde eieren zijn klaar.

Gevulde eieren kan je vervolgens zo gek maken als je zelf wil. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om wat paprikapoeder, kerriepoeder of cayennepeper toe te voegen aan het mengsel. Anderen kiezen er weer voor om fijngesneden blokjes augurk toe te voegen en sommigen gaan voor zongedroogde tomaatjes of kappertjes. Je kan met gevulde eieren variëren zoveel als je zelf wil. Onze tip, maak ze voor Pasen lekker luxe met wat zalm of gedroogde ham (serrano of parma).

Quiche met gerookte zalm en asperges

Een quiche kan zowel bij het diner als bij de brunch. Zoals bij de meeste typische Paasgerechten is het gebruikelijk om met producten te werken die een frisse smaak hebben en licht vallen. Deze quiche voldoet daar precies aan. Zo heb je nog ruimte voor al die andere lekkere gerechten en hapjes tijdens de Paasdagen. We kwam dit recept tegen op de website van Leuke recepten en je vindt alle ingrediënten en de bereidingswijze hier!

Gevulde chocolade eieren met citroen-slagroom-monchou vulling

Zowel als afsluiter van het ontbijt of de brunch, midden op de dag als lekkernij of als heerlijk dessert na het paasdiner, dit recept ga je zeker vaker maken. Hierbij vul je holle chocolade eieren met een vulling van monchou, slagroom en citroen. Dit geweldige recept vonden wij op de website happystekkie.nl en is heel goed bevallen. Bekijk hier het volledige recept.

Ga je voor een tafel vol met typische Paasgerechten, dan mag deze niet ontbreken. Wat gaat er immers beter samen met Pasen dan chocolade en ei. Onze tip bij dit recept, begin op tijd en neem de tijd. Het mengsel moet een behoorlijke tijd in de vriezer en hier kan je, je nog op verkijken. Eén ding weten we zeker, dit recept gaat ook tot jouw favorieten behoren!