1. Home
 2. Blog
 3. Zelf bonbons maken

Zelf bonbons maken

Zelf-bonbons-makenBonbons zijn een elegante, maar vooral overheerlijke zoetigheid. De gevulde chocolaatjes zijn heerlijk bij de koffie of thee of als tussendoortje. Zelf bonbons maken is hoeft niet heel moeilijk te zijn en het is nog ontzettend leuk ook. Natuurlijk smaakt het ook hartstikke lekker als je deze zoete snacks zelf maakt. Wij leggen je precies uit hoe je zelf bonbons kan maken!

Verschillende soorten bonbons maken

Bonbons komen in diverse soorten, maten en natuurlijk met verschillende vullingen. Voor elk van deze vullingen heb je natuurlijk weer net wat andere ingrediënten nodig, maar de basis van het maken van bonbons blijft hetzelfde. Een aantal ingrediënten waar je bonbons mee kan vullen zijn:

 • Marsepein
 • Nutella
 • Chocolademousse
 • Witte chocoladecrème
 • Drank
 • Kers of ander fruit

Wat heb je nodig om zelf bonbons te maken?

Zelfgemaakte-bonbonsZelf bonbons maken is relatief eenvoudig. Het belangrijkste dat je nodig hebt is een bonbonvorm. Wij adviseren een speciale bonbonvorm, maar het is ook mogelijk om een ijsblokjesvorm of ijslollyvorm te gebruiken als je de bonbonvorm niet hebt. Nog makkelijker is om een bonbonvorm te bestellen bij Bol.com.

Naast een bonbonvorm heb je vanzelfsprekend chocolade nodig om zelf bonbons te maken. Deze moet je later gaan smelten. Het beste is om hiervoor speciale smeltchocolade te gebruiken. Dit werkt het beste. Tot slot heb je natuurlijk je favoriete vulling nodig voor de bonbons.

Zo kan je zelf bonbons maken

Als je alles hebt wat je nodig hebt, dan is het tijd om de bonbons te gaan maken. Volg de volgende stappen om zelf bonbons te maken:

 1. Smelt de chocolade bij voorkeur au bain-marie (in een steelpannetje of magnetron kan ook).
 2. Vul de bonbonvormpjes met de gesmolten chocolade.
 3. Schraap eventueel overtollige chocolade van de vorm af.
 4. Tril licht met de vorm om luchtbelletjes uit de chocolade te verwijderen.
 5. Draai de vorm om zodat de meeste chocolade weer uit het vormpje druipt.
 6. Schraap de chocolade die niet in het vormpje zit weer weg.
 7. Plaats het vormpje even in de koelkast om de chocolade die er nog in zit hard te laten worden, als het goed is heb je nu een soort chocoladekuipjes.
 8. Als de kuipjes zijn uitgehard vul je de vormpjes met de vulling naar voorkeur.
 9. Laat de vulling ook in de koelkast opstijven.
 10. Vul de vormpje volledig met de resterende chocolade, zodat ze helemaal gevuld zijn.
 11. Laat de chocolade weer uitharden in de koelkast.
 12. Tik de bonbons uit de vorm en je kan genieten van heerlijke bonbons!

Aan de gang met een starterspakket

Heb je nog nooit bonbons gemaakt? Dan kan een starterspakket ook uitkomst bieden. Hier zit alles in wat je nodig hebt om te beginnen met bonbons maken. Denk aan onder andere een bonbonvorm en basisingrediënten.