1. Home
  2. Blog
  3. Slim je kruiden opbergen doe je zo!

Slim je kruiden opbergen doe je zo!

Kruiden opbergenBen je net bezig met een heerlijk stukje vlees bakken of een ander mooi gerecht klaarmaken en dan kan je de kruiden die je nodig hebt niet vinden. Ontzettend irritant, maar gelukkig goed op te lossen. Slim je kruiden opbergen zorgt ervoor dat je ze goed kan ordenen en gemakkelijk en snel kan terugvinden, precies wanneer je ze nodig hebt. 

Er zijn ontzettend veel manieren om je kruiden slim op te bergen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, inclusief onze eigen favoriet natuurlijk. Daarnaast heb je direct een leuk project voor een regenachtige zondagmiddag.

Je kruiden opbergen, hoe doe je dat

Er zijn verschillende handige manieren voor het opbergen van je kruiden. Natuurlijk kunnen wij ze niet allemaal behandelen. We hebben een selectie gemaakt van een aantal leuke, creatieve en vooral praktische oplossingen om je kruiden op te bergen, namelijk:

  • Aparte kruidenla maken
  • Kruidenrek ophangen
  • Kruidenrek in een kastje maken
  • Maak een klassieke kruiden- of medicijnkast

Een aparte kruidenla maken

Heb je een lade over in één van je keukenkastjes, dan is het ideaal om hier een mooie kruidenlade van te maken. Het makkelijkst is om een bovenste lade te nemen, zo kan je er snel bij.

Je kan een kruidenla op meerdere manieren maken. Werk met handige kruidenpotjes met sticker op het deksel en schrijf op de bovenkant wat erin zit. Op die manier kan je veel potjes kwijt in een lade. Zie je liever direct wat er in een potje zit? Maak dan gebruik van een liggend kruidenrek voor in een lade. Zo zie je direct wat erin zit en het past gemakkelijk in een lade.

Kruidenrek ophangen

Heb je een lege muur in de keuken? Dan is een kruidenrek ophangen een mooie opvulling. Het hangt mooi en ziet er leuk uit. Daarnaast kan je ook gemakkelijk bij al je kruiden en kan je ze overzichtelijk neerzetten.

Kruidenrek in een kastje maken

Heb je wat minder ruimte in de keuken, dan kan een kruidenrek aan de binnenkant van een keukenkastje of aan een deur ook ideaal zijn. Met deze handige strips maak je eenvoudig een kruidenrek aan de binnenkant van een deur. Goedkoop, efficiënt en het werkt ontzettend makkelijk. Blijven je kruiden direct droog en donker bewaard.

Maak een klassieke kruiden- of medicijnkast

Kruiden opbergen in een apothekerskastHeb je nog een stukje lege ruimte in de keuken? Maak een mooie kruiden- of medicijnkast. Dit is vrij eenvoudig om te doen. Natuurlijk kan je deze ook kant-en-klaar kopen, maar maak je deze zelf dan zal je er nog meer voldoening uithalen. Een leuk project voor het weekend of de vakantie. Je kan deze precies indelen zoals dit voor jou uitkomt en je kan er ook nog andere, lang-houdbare producten in kwijt. Denk aan bakproducten of pasta en granen.

Tips voor kruiden opbergen

Naast de verschillende slimme manieren van kruiden opbergen, zijn er ook een aantal handige tips bij het opbergen ervan. Deze gelden voor elke manier, zodat je ze snel en eenvoudig terug kan vinden. Maak gebruik van de volgende tips als je kruiden gaat opbergen:

  • Zet de kruiden op alfabetische volgorde, zo kan je ze snel en eenvoudig terugvinden en hoef je niet lang te zoeken tijdens het koken
  • Schrijf zowel op de zijkant als op de dop welke kruiden erin zitten. Zo kan je het niet alleen in één oogopslag zien, het is ook handig als je de juiste deksels weer op de potjes moet doen.
  • Ruim je kruidenla, kruidenrek of kruidenkast eens per maand op en zet alles weer op de juiste volgorde. Tijdens het koken is de kans groot dat het een en ander door elkaar komt te staan en dit even ordenen zorgt weer voor overzicht.