Pasta pesto met grana padano, venkel en cherrytomaten
In dit gerecht op basis van een recept van HelloFresh worden pesto en venkel op smaakvolle wijze gecombineerd. Naast pijnboompitten en pecorino bevat groene pesto namelijk Genovese basilicum: een kruid dat alleen groeit in het gebied rondom Genoa in Italië. De smaken van basilicum en venkel passen uitstekend bij elkaar.
Benodigdheden voor het bereiden
- Wok
- Pan met deksel
- Hapjespan
Ingrediënten
- 180 gram fusilli
- 1 venkel
- 80 gram groene pesto
- 250 gram rode cherrytomaten
- 75 gram geraspte grana padano
- 15 gram zonnebloempitten
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bevat volgende allergenen
- ei
- noten
- melk (lactose)
- gluten
Bereidingswijze
- Breng in een pan met deksel 500 ml water per persoon aan de kook voor de fusilli. Snijd in tussentijd de venkel in vieren, haal de harde kern eruit en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de cherrytomaten door de helft.
- Kook de fusilli 10 tot 12 minuten in de pan met het deksel erop. Giet daarna de fusilli af en laat hem uitstomen, zonder deksel
- Verhit op hoog vuur de hapjespan of de wok en rooster hierin de zonnebloempitten zonder olie tot ze goudbruin van kleur zijn. Haal ze daarna uit de pan en bewaar ze in een schaaltje
- Verhit aansluitend in de hapjespan of wok de olijfolie en bak hierin de venkel zo’n 5 tot 7 minuten op een gemiddeld vuur
- Voeg hierna de cherrytomaten toe aan de pan met venkel en bak ze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de helft van de grana padano en de pesto toe. Breng met zout en peper op de gewenste smaak en verhit het geheel nog 1 minuut
- Voeg nu de fusilli toe en meng het geheel goed door elkaar
- Schep de fusilli op de borden en sprenkel er naar smaak extra vierge olijfolie over. Strooi tenslotte de geroosterde zonnebloempitten en de grana padano over de fusilli.