1. Home
  2. Blog
  3. De lekkerste koffie voor thuis

De lekkerste koffie voor thuis

de-lekkerste-koffie-voor-thuisKoffie, in Nederland drinken we er gemiddeld zo’n 20 miljoen kopjes van per dag. We zijn dus echte koffieleuten in Nederland. Wereldwijd zijn we zelfs het nummer 5 land waar in verhouding naar inwoners het meeste koffie wordt gedronken. Kortom, topkwaliteit koffie voor thuis kan hier zeker een prioriteit genoemd worden.

Wat opvalt is dat in ruim 75% van de kopjes die we drinken, deze thuis worden gedronken. Hierbij is cappuccino veruit het meest gedronken, gevolgd door een typisch zwart bakje. Goede koffie is dus cruciaal voor ons Nederlanders. Wij hebben de lekkerste koffie voor thuis voor je op een rij gezet.

De lekkerste koffie voor thuis koop je gemakkelijk online

Er zijn online tal van aanbieders waar je online koffie kan kopen. Natuurlijk kan je kiezen voor de gewone koffie bij je lokale supermarkt, maar wil je het net wat luxer en voller van smaak, kies dan voor een gespecialiseerde online retailer. Hieronder hebben we een groot aantal online aanbieder van koffie voor thuis voor je op een rij gezet. Klik op hun logo om hun website te bezoeken.

cafe-du-jour-logo
coffeemeister-logo
de-koffieboon-logo
koffietheeplaza-logo
koffievergelijk.nl-logo
koffievoordeel.nl-logo
wereldkoffie-logo

Waar moet de lekkerste koffie voor thuis aan voldoen

Goede koffie is voor iedereen anders. De één drinkt hem liever zwart, de ander gaat voor een espresso en een ander groot deel neemt een cappuccino. Per soort bakkie geldt dat de koffie aan andere eisen moet voldoen. Daarnaast is persoonlijke smaak natuurlijk doorslaggevend. De één heeft liever een sterke kop en de ander liever een milder kopje. Daarbij is het soort roast ook van belang.

Zo kan je kiezen voor coffe met een light, medium of dark roast. Daarnaast is er ook nog de extra dark roast. De verschillende soorten roasts bepalen hoe donker de bonen worden. Dit gaat gepaard met hoe lang de bonen worden gebrand. Hoe langer gebrand, des te intenser de smaak. Bonen met een extra dark roast zijn bijvoorbeeld ideaal voor een heerlijke espresso.

Onze favorieten op een rij

Heb je wat koffie inspiratie nodig? Wij hebben hieronder onze favorieten voor je op een rij gezet. We zijn hierbij uitgegaan van capsules, maar hebben geprobeerd de bijpassende bonen erbij te zoeken.

De Barzini reeks van Coffeemeister

Bij Coffeemeister brouwen ze alles zelf. Dit proef je terug in hun koffie. Rijk van smaak en perfect voor elk moment. Een van onze favoriete reeksen bij deze roaster is de Barzini reeks. Probeer het Italian proefpakket met diverse smaken nu! De bonen van deze reeks vind je via deze link.

Highlands Gold

Bij Highlands Gold verbouwen ze hun Arabica koffiebonen op steile berghellingen, ver boven zeeniveau. Dit gebeurt met veel geduld en pas na enkele jaren is de boon klaar om geoogst te worden en te worden verwerkt in heerlijke koffie. Door deze manier van verbouwen, in diverse hooglanden in de wereld, hebben de bonen een intense en intrigerende smaak.

Wat daarnaast een groot voordeel van hun capsules is, is dat deze volledig afbreekbaar zijn en in de GFT-bak kunnen. Kortom, ga je voor een rijke en intense smaak, dan is dit de beste koffie voor thuis. Je bestelt een proefpakket van Highlands Gold voor een scherpe prijs bij Koffievoordeel.nl! De bonen vind je via deze link