1. Home
  2. Blog
  3. De beste veganistische maaltijdbox

De beste veganistische maaltijdbox

Veganistische-maaltijdboxMaaltijdboxen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn ook veganistische maaltijdboxen steeds meer in opkomst. Hiermee geniet je van lekker eten dat gemakkelijk klaar te maken is en perfect op maat bezorgd, zonder dat hiervoor dieren hebben geleden. Wij hebben de beste vegan maaltijdboxen voor je op een rij gezet!

De voordelen van een veganistische maaltijdbox

Er zijn verschillende aanbieders die zich specifiek richten op het aanbieden van vegan maaltijdboxen. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat er iets in de box zit dat niet past bij een vegan lifestyle. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor veganisten en bevatten vanzelfsprekend geen dierlijke producten. Daarnaast letten veel van deze leveranciers erop dat producten zoveel mogelijk biologisch zijn en de impact op het milieu zo klein mogelijk is.

De beste vegan maaltijdboxen

De beste veganistische maaltijdbox is lastig om te bepalen. Het zit hem met name in kleine puntjes waarvan ze verschillen, zoals flexibiliteit in de bezorgen, keuzevrijheid qua maaltijden en andere opties. Test vooral met verschillende boxen om erachter te komen wat voor jou de beste vegan maaltijdbox is!

Veganbox

Veganbox was één van de eerste op de markt die met een maaltijdbox speciaal voor veganisten kwam. Naast dat er natuurlijk verse ingrediënten en makkelijk te begrijpen receptenkaarten, zijn de producten die erin zitten ook zoveel mogelijk lokaal, biologisch en gebonden aan het seizoen. Daarnaast beperken ze ook het gebruik van plastic en ander verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk tot een minimum. De impact op het milieu wordt hiermee nog meer gereduceerd dan enkel het niet eten van dierlijke producten.

Een nadeel van de Veganbox is beperkte bezorgtijd. De veganistische maaltijdbox van Veganbox wordt namelijk alleen op maandagavond tussen 17:00 en 22:00 bezorgd. Mocht je dan niet thuis zijn dan laten ze deze achter bij de buren of in de tuin (indien je hier akkoord voor geeft). Heeft dit echter niet je voorkeur en komt de maandagavond ook niet uit, dan is het helaas niet mogelijk een ander bezorgmoment te kiezen. De box die je ontvangt bestaat uit 6 veganistische gerechten.

De Veganbox bestellen? Klik op onderstaande button om jouw eerste Veganbox te bestellen met 25% korting!

Vegan-maaltijdbox

Vegan Masters

Een relatief nieuwe speler op de markt, maar zeker eentje waar we nog veel van gaan horen. De eerste reviews zijn ontzettend positief. Naast maaltijdboxen kan je hier ook tal van andere vegan gerechten bestellen. Zo kan vegan sandwiches, sushi, ontbijt, desserts en pizza’s bestellen. Dit alles kan je tegelijk bestellen en wordt vers bij je thuisbezorgd. Dagelijks worden alle producten vers bereid en bezorging kan al vanaf €20. Naast dat alles volledig veganistisch bereid wordt, zijn de gerechten ook 100% palmolievrij en trachten ze naar maar liefst 80% plasticreductie. Met deze box maak je dus een enorm positief verschil voor het milieu.

Je eerste Vegan Masters maaltijdbox bestel je nu snel en eenvoudig via onderstaande button!

Ekomenu

Ekomenu is onderdeel van Ekoplaza en één van de grote spelers als het gaat om vegan maaltijdboxen. Bij deze vegan maaltijdbox heb je de keuze uit 20 recepten waarmee je jouw menu kan samenstellen. Daarbij zijn de maaltijden relatief goedkoop, voor nog geen €5 heb je al een maaltijd. Alle ingrediënten zijn volledig biologisch en komen direct van de boer.

De veganistische maaltijdbox van Ekomenu wordt gratis bij je thuisbezorgd, maar je kan er ook voor kiezen om deze bij een lokale Ekoplaza op te halen. Zo heb je alle flexibiliteit in wanneer je de box ontvangt. Je kan hierbij kiezen voor een box voor 1 tot en met 4 personen, net wat het beste uitkomt. Jouw Ekomenu box kan je eenvoudig bestellen via onderstaande button!

Vegan maaltijden bij andere maaltijdbox bezorgers

De meeste bezorgers van maaltijdboxen richten zich niet specifiek op vegans, maar bieden vaak wel de mogelijkheid om te kiezen uit vegan maaltijden. Onder meer Marley Spoon en Defamiliebox.nl bieden deze optie aan.