1. Home
  2. Blog
  3. De beste biologische thee merken

De beste biologische thee merken

Beste biologische thee merkenThee, je hebt er honderden soorten van. Zeker de laatste jaren zie je een steeds grotere verscheidenheid aan thee ontstaan, eigenlijk in het kielzog van koffie. Logisch ook, want je kan met thee enorm variëren in smaken, intensiteit en zelfs effect. Steeds meer merken houden ook rekening met het milieu bij het telen van thee en zorgen ervoor dat ze geen onnatuurlijke geur- en smaakstoffen toevoegen. Deze biologische thee merken denken aan mens en milieu.

In deze blog hebben wij de beste biologische thee merken voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk merken waarbij je de pure smaak van thee optimaal ervaart en waarbij je geen zorgen hoeft te maken over onnatuurlijke toevoegingen. Thee zoals het eigenlijk bedoeld is.

Waarom kiezen voor biologische thee?

Kiezen voor biologische thee kan je om meerdere redenen doen.Zo wordt biologische thee zonder gebruik van chemicaliën verbouwd. De mest die gebruikt wordt is natuurlijk en geen kunstmes. Dit voorkomt bodemvervuiling. Dit is een milieutechnische redenen om te kiezen voor biologische thee. De teelt is een stuk beter voor natuur en milieu.

Een andere reden om voor biologische thee te kiezen is je eigen gezondheid. Aan biologische thee worden geen onnatuurlijke geur- en smaakstoffen toegevoegd. De thee is puur. Uit een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde bleek ooit dat er suikerachtige korrels aan sommige ‘reguliere’ thee werden toegevoegd. Dit is hartstikke zonde en verpest ook grotendeels de pure smaak van goede thee.

Verschillende soorten biologische thee

Biologische thee plukkenEr zijn verschillende soorten thee op de markt. Elk met een eigen smaak en karakter. Het meest bekend en gedronken zijn zwarte thee en groene thee. Daarnaast heb je echter ook witte thee. Deze drie verschillende soorten thee worden ook allemaal biologisch geteeld. We leggen je eerst de verschillen tussen de soorten uit.

Biologische zwarte thee

De meest bekende en meest gedronken theesoort is zwarte thee, met name in Nederland en andere Westerse landen. Bij deze theesoort worden theebladeren volledig geoxideerd. Dit betekent dat de bladeren volledig bruinkleuren door middel van chemische reacties. Dit zorgt ervoor dat de smaak en aroma volledig vrijkomt. Bij biologische zwarte thee is het blad van de theeplant dus volledig gefermenteerd. De smaak die vrijkomt wordt grotendeels beïnvloed door hoe de plant leeft. Op een biologische manier blijft de smaak puurder.

Biologische groene thee

Bij groene thee wordt het theeblad niet gefermenteerd, zoals dat bij zwarte thee wel gebeurd. Hierdoor blijft de kleur van het blad behouden, vandaar ook de naam groene thee. Bij biologische groene thee wordt het blad na oogsten direct verhit door ze te roosteren of te verhitten in een pan. Hierdoor worden bepaalde enzymen die het oxideren in gang zetten buiten spel gezet.

Biologische witte thee

Een minder gedronken, maar wel redelijk goed verkrijgbare thee is witte thee. Deze thee ondergaat nog minder bewerkingen dan zwarte en groene thee. Biologische witte thee wordt maar enkele dagen in het jaar geplukt. Precies waneer de jonge bladeren van de theeplant een soort witte dons hebben. De jonge theebladeren worden verwelkt en vervolgens gedroogd. Hierdoor ontstaat er geen oxidatieproces.

Beste biologische thee merken

Er zijn steeds meer biologische thee merken op de markt. Hoe meer nadruk er komt op een duurzame samenleving, hoe groter ook de vraag naar biologische thee. Wij hebben de drie beste bioloigsche thee merken, volgens ons, voor je op een rij gezet. Smaak staat zoals altijd voorop, maar we hebben ook gekeken naar de achtergronden van de bedrijven, de certificeringen die zij hebben en hoe hun proces eruit ziet.

Pukka

Pukka TheeThee van Pukka Herbs wint steeds meer aan populariteit. Het is inmiddels één van de grootste merken op het gebied van biologische thee. Niet gek ook, want al meer dan 20 jaar werken zij vanuit een missie om de gezondheid van mensen, planten en de planeet te bevorderen. Vanuit deze duurzame missie werken zij enkel met biologische landbouw, maar ook vanuit een Fair Trade principe. Dit alles uit zich in verschillende certificaten rond duurzaam, biologisch en eerlijk ondernemen.

Pukka Thee kan je op steeds meer plekken verkrijgen, waaronder verschillende natuur- en gezondheidswinkels. Online kan je hier ook je Pukka Thee kopen, zoals bij Holland & Barret. Daarnaast kan je het ruime assortiment ook bij Bol.com bestellen.

Simon Lévelt

Simon LeveltSimon Lévelt is één van de voorlopers in Nederland op het gebied van duurzame, biologische koffie en thee. Niet voor niets staan ze in deze lijst met beste biologische thee merken. Inmiddels hebben ze meer dan 150 soorten theeën in het assortiment (en 25 soorten koffies). Het hele proces van telen tot verzenden gaat met uiterste zorg. De thee wordt met aandacht geselecteerd en gekeurd. Hierdoor ervaar jij altijd de beste smaak.

De verschillende thee, maar ook koffieproducten van Simon Lévelt schaf je eenvoudig en snel aan bij De Online Drogist. Gratis verzending vanaf €20 en veelal is vandaag besteld, de volgende dag in huis. Zo geniet je zelf ook van deze fantastische biologische thee.

Numi Thee

Numi TheeNumi Thee is een nog wat kleinere speler op het gebied van biologische thee, maar wij vinden zeker dat deze in dit lijstje van beste biologische thee merken een plekje verdiend. Zelf zeggen ze dat ze de ‘meest pure thee ter wereld’ maken. Of dat zo is, is lastig te zeggen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de smaak van de theeën heerlijk is. Je proeft dat er enkel echt fruit, bloemen en kruiden worden gebruikt en dat toevoegingen uitgesloten zijn.

Je kan Numi Thee online bij verschillende shops kopen, waaronder Bol.com, De Online Drogist en Amanvida