1. Home
  2. Blog
  3. Beste keukenweegschaal van 2022

Beste keukenweegschaal van 2022

Beste keukenweegschaal van 2022Op zoek naar de beste keukenweegschaal van 2022? Wij hebben ‘m voor je gevonden. Een keukenweegschaal is onmisbaar in de keuken. Recepten vallen of staan met de juiste verhoudingen en een keukenweegschaal kan hierbij niet ontbreken.

Zoveel mensen, zoveel wensen en waar de één het liefst werkt met een digitale keukenweegschaal, daar werkt de ander het liefst met een analoge weegschaal. Geen probleem. Onze ‘beste keukenweegschaal van 2022’-verkiezing hebben we verdeeld in twee categorieën. Zo zit jouw favoriet er ook zeker tussen. Benieuwd naar de beste keukenweegschaal van 2022? Lees snel verder!

Wat is de beste keukenweegschaal?

Zoals gezegd hebben we onze beste keukenweegschaal van 2022-verkiezing verdeeld in twee categorieën. Allereest de beste digitale keukenweegschaal. Daarnaast hebben we ook de beste analoge keukenweegschaal meegenomen in deze verkiezing. In elke categorie kan er maar één de beste zijn. Benieuwd welke dat voor jouw type weegschaal is? Let’s take a look.

Beste keukenweegschaal digitaal: KitchenBrothers Digitale Precisie Keukenweegschaal

De KitchenBrothers Digitale Precisie Keukenweegschaal is wat ons betreft de absolute nummer 1 in de categorie beste digitale keukenweegschaal van 2022. De weegschaal doet precies wat deze moet doen en dat tegen een scherpe prijs. Je kan er tot 6 kilo mee afwegen op zeer nauwkeurige wijze. Daaarbij kan je kiezen tussen gram, oz, lb of ml. Dit geeft veel vrijheid in de keuken. Daarbij is de weegschaal vrij compact, waardoor je deze ook eenvoudig kan opbergen.

Beste keukenweegschaal analoog: Gastroback Retro

Deze klassieke weegschaal van Gastroback is wat ons betreft de nummer 1 in de categorie beste analoge keukenweegschaal. Een ideale keukenweegschaal zonder batterijen. De authentieke weegschaal kan tot maximaal 2 kilo wegen tot op de 10 gram nauwkeurig. Door de kom van 20 centimeter kan je ook eenvoudig grotere producten wegen. De schaal is daarnaast makkelijk afneembeer en schoon te maken. Door het roestvrijstaal heeft de weegschaal een strakke look en blijft deze mooi.

De beste keukenweegschalen van 2022

Je weet nu wat de beste keukenweegschaal van 2022 per categorie is, maar het kan zijn dat deze niet helemaal aan jouw specifieke wensen voldoet. Wat de beste keukenweegschaal voor jou is, is afhankelijk van het soort weegschaal dat je zoekt en hoe je deze gebruikt. Van alle drie de soorten weegschalen hebben we een mooie top 3 voor je gemaakt. Stuk voor stuk topkwaliteit weegschalen. Naast de nummer één die je net hebt gezien hebben we ook nog een mooie nummer 2 en 3 plek per categorie.

De meest gebruikte keukenweegschaal in Nederlandse keukens is een digitale keukenweegschaal. Hier beginnen we dan ook mee. Daarna kijken we naar de nummer twee en drie in de categorie beste keukenweegschaal analoog.

Beste digitale keukenweegschalen

Naast de KitchenBrothers Digitale Precisie Keukenweegschaal hebben we ook een mooie nummer twee en drie. Net iets anders, maar ook erg goed. Op plek twee hebben we OEC Kitchen Digitale Precisie Keukenweegschaal en Lepelweegschaal staan. De derde plek wordt ingenomen door de FITAGE Keukenweegschaal Digitaal met App. 

Waar we de KitchenBrothers weegschaal allround het beste vonden, is de OEC ideaal als je zeer precies moet wegen. Bijvoorbeeld als je graag bakt. De FITAGE keukenweegschaal is weer perfect als je veel met je voeding bezig bent. Door de bijgeleverde app worden voedingswaardes snel berekent en kan je jouw voeding makkelijk loggen.

OEC Kitchen Digitale Keukenweegschaal & Lepelweegschaal

De OEC Kitchen Digitale Precisie Keukenweegschaal en Lepelweegschaal is een iets duurdere digitale keukenweegschaal, maar je krijgt er ook veel voor terug. De weegschaal weegt zeer nauwkeurig, tot op de 0,1 gram. Hierdoor weet je exact hoeveel je afweegt. Daarnaast zit er een lepelweegschaal bij waar je eenvoudig en snel kruiden, oliën en andere ingrediënten kan afwegen.

FITAGE Keukenweegschaal Digitaal met App

Deze digitale keukenweegschaal van FITAGE is perfect voor iedereen die gemakkelijk en snel z’n calorieën en macro’s wil loggen. De weegschaal is voorzien van Bluetooth en wordt geleverd met bijbehorende app. Daarbij kan je ook eigen producten toevoegen aan de app, zodat je precies jouw eetschema kan vastleggen. De weegschaal zelf weegt zeer nauwkeurig en snel.

Beste analoge keukenweegschalen

Bij de beste analoge keukenweegschalen is op plek twee de Plint Retro Keukenweegschaal geëindigd. Hoewel deze erg lijkt op de Gastroback Retro wint de Gastroback het qua design volgens ons. Deze heeft net iets meer die klassieke retrolook en het roestrvrijstaal maakt ‘m erg robuust. Desondanks is de Plint een mooie nummer twee die juist goed past in moderne keukens.

Op plek drie is geëindigd de Soehnle Culina Pro. Dit topmerk produceert al jaren fantastische keukenweegschalen. Hoewel deze qua design wel wat onderdoet voor de rest is deze qua functionaliteit verbluffend. De handige komt maakt dat je eenvoudig alles kan afwegen en daarnaast geen gedoe hebt met overgieten of schenken. Ideaal voor bijvoorbeeld zuivel. Kortom, een prachtige top 3 van topkwaliteit keukenweegschalen.

Plint Retro Keukenweegschaal

De Plint Retro Keukenweegschaal doet precies wat je ervan mag verwachten. Deze weegschaal komt op de tweede plek in onze lijst met beste analoge keukenweegschalen. De weegschaal heeft een fraai design en is in vier kleuren (groen, roze, pastelblauw en crème) verkrijgbaar. Hierdoor past deze perfect in iedere keuken. Met deze weegschaal kan je tot 3 kilo wegen.

Soehnle Culina Pro Keukenweegschaal

Op nummer drie in de lijst met beste analoge keukenweegschalen staat de Soehnle Culina Pro Keukenweegschaal. Anders dan de twee andere weegschalen heeft deze een kom waarin je ingrediënten afweegt. Door het handvat kan je eenvoudig bijvoorbeeld beslag overgieten. De kom is makkelijk afneembaar en schoon te maken. Daarbij weegt deze analoge keukenweegschaal tot 5 kilo.